ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

След среща с майката на Даная директорът на “Пирогов” отказа да подаде оставка

Директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная. Срещата дойде след протест с искане за отстраняването на директора и провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче.

Въпреки заявката за целодневен протест пред болницата майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобед и се срещнаха с директора д-р Валентин Димитров. На срещата е обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация „Даная“. 

В ефира на БНР адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова заяви, че контролът върху болниците у нас трябва да се упражнява от самостоятелна агенция, а не от структура на здравното министерство.

“Всички тези проверки на проверките ще са безплодни, защото – първо, в България нямаме стандарт на водене да медицинска документация, а голяма част от тези проверки, да не кажа всички, се правят по документи. Второ, аз съм изненадана защо прокуратурата мълчи”, каза тя.

Все още няма резултати от втората проверка на агенция “Медицински надзор” по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета проверка, която да приключи до края на февруари. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст