ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Австралия спира издаването на златни визи

Сидни

Австралия спря молбите за златни визи, които бяха издадени на хора, които са инвестирали повече от 5 милиона австралийски долара (3.3 милиона американски долара) в страната. Властите обясниха решението с промяна на миграционната политика с цел привличане на повече квалифицирани мигранти.

„От много години е ясно, че тази виза не осигурява на страната и икономиката това, от което се нуждаем като миграционна система“, коментира министърът на вътрешните работи и киберсигурността на Австралия Клеър О’Нийл, цитирано от Bloomberg.

Министърът добавя, че визовата програма сега често се използва от възрастни хора, за да се установят в Австралия и да се пенсионират в страната. Правителството, отбелязва тя, планира да се съсредоточи върху привличането на квалифицирани специалисти, които да запълнят празните ниши в икономиката.

Повече от 500 хиляди души са се преместили в страната от юни 2022 г. до юни 2023 година. През декември австралийското правителство публикува стратегия за намаляване на броя на постоянно пристигащите до нивата от 2019 година. Новите опции за политика включват борба със злоупотребите със студентски визи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст