ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доган и Пеевски правят социални кухни към БПЦ и към Главното мюфтийство

Почетният председател на ДП Ахмед Доган и председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски правят социални кухни към Българската православна църква и към Главното мюфтийство.

Днес Пеевски и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, за да им представят проекта. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения. Главният мюфтия прие с благодарност идеята и пое ангажимент да се включи активно в осъществяването на инициативата, съобщиха от партийния пресцентър.

Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и целта на проекта е освен да се помогне на хората в нужда, но и да обедини хората от различни религии, в противовес на разделението, което е пагубно за модерните общества, се посочва в съобщението.

В понеделник, след среща с представители на Светия синод, от ДПС обявиха, че Ахмед Доган и Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст