ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангел Тухов е новият управител на OMV България

Ангел Тухов е новият управител и мениджър „Верига бензиностанции“ на OMV България от  януари 2024 година, съобщиха от компанията. Той наследява на поста Дечебал Тудор, който пое компанията през март 2019 г. и продължава да отговаря за бизнеса на OMV в Сърбия.

Новият управител на OMV България има над седем години ръководен опит във мениджмънта на компанията, като през последните две години Ангел Тухов заема длъжността изпълнителен директор на OMV Petrom Молдова. Професионалната му кариера се развива изцяло в OMV и преминава през всички нива на корпоративната йерархия. Той започва работа във финансовия отдел на OMV България през 2010 година. Две години по-късно е назначен на поста мениджър логистика за непетролни продукти за България, а впоследствие и за Сърбия. През годините Тухов натрупва солиден опит и експертиза в различни отдели на компанията, в управлението на проекти и разработването на стратегии за развитие на бизнеса.

„Щастлив съм, че тази отговорна позиция ми дава възможност да се върна в България. Заедно с екипа ще продължим да надграждаме качеството, което българските потребители свързват с горивата MaxxMotion, VIVA café и цялостното изживяване в нашите обекти. Ще продължим да укрепваме лидерската позиция на OMV България и нейния имидж на иновативна и социално отговорна компания, предлагаща висококачествени продукти и услуги. Уверен съм, че ще продължим положителната тенденция и ще поведем компанията към нови успехи в съответствие с изпълнението на нашата дългосрочна стратегия за устойчивост. Много благодаря на Дечебал за неговите усилия и отдаденост през последните години“, коментира Тухов.

С консолидирани приходи от продажби от 62 млрд. евро и персонал от около 22 300 души през 2022 г., OMV е сред най-големите листвани на борсата индустриални компании в Австрия.

В направление „Химикали и Материали“ OMV, чрез дъщерното си дружество Borealis, е един от водещите световни производители на иновативни и кръгови полиолефинови решения и европейски лидер на пазара на базови химикали и рециклиране на пластмаси. Направление „Горива и Суровини“ на OMV произвежда и продава горива, както и суровини за химическата промишленост, управлява три рафинерии в Европа и притежава 15% дял в съвместно предприятие за рафиниране в ОАЕ. OMV оперира около 1700 бензиностанции в осем европейски държави. В направление „Енергия“ OMV проучва и добива нефт и газ в четирите основни региона – Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка, Северно море и Азиатско-тихоокеанския регион. Дейностите на дружеството включват също бизнес с ниски въглеродни емисии, както и целият бизнес с газ.

OMV възнамерява да се превърне от интегрирана компания за нефт, газ и химикали във водещ доставчик на иновативни и устойчиви горива, химикали и материали, като същевременно заеме водеща глобална роля в кръговата икономика. Чрез преминаването към нисковъглероден бизнес компанията се стреми да постигне нулева нетна стойност на емисиите и в трите си бизнес направления най-късно до 2050 година.

Акциите на OMV се търгуват на Виенската фондова борса (OMV) и като американски депозитарни разписки (OMVKY) в САЩ.

OMV навлиза на българския пазар през 1998 г., като днес има 93 търговски обекта в цялата страна. Компанията е многофункционален център за услуги. Основната й дейност е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Търговските обекти OMV имат собствена марка ресторанти и магазини – VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2023 г. компанията е инвестирала в България над 400 милиона лева. В момента в обектите на OMV в страната работят около 1400 души.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст