ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протест под надслов “Конституционен съд под обсада! Да защитим правото и демокрацията!”

Тази вечер на площад  “Независимост” от инициативата “Правосъдие за всеки” излязоха на протест срещу избора на двамата нови членове на Конституционния съд – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

Демонстрацията пред Народното събрание под надслов “Конституционен съд под обсада! Да защитим правото и демокрацията!” се провежда  в навечерието на клетвата на новоизбраните от парламента за конституционни съдии, която ще е в петък от 11:00 часа. Същевременно КС беше сезиран за избора от президента и от депутати от опозицията.

Протестиращите заявиха, че изборът е бил проведен непрозрачно и се обявиха против политизирането на Конституционния съд:

“За мен е странно назначението на хора, които не са написали едно решение в съда, да станат конституционни съдии. Да, единият е съдия, обаче госпожа Атанасова – не, и не е била”. 

“Проблем е и това, че реномето на Конституционния съд вече съвсем ясно беше компрометирано, дори и от политическите сили, които се хвалеха с това, че ще променят системата, ще наложат правова държава”, казаха участници в протеста.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст