Делото срещу близнаците от Цалапица пак не тръгна

Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев, отново не започна. Според съдебния състав на Районен съд – Пловдив процесът трябва да започне след екстрадицията на Бизюрев от Дания.

Братята остават с мярка “задържане под стража”. Междувременно се появи информация, че Дания се е съгласила да екстрадира Бизюрев.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов коментира, че разкриването на обективната истина е най-важното в наказателния процес и държи на разпита на Бизюрев, защото това би променило много неща. По думите му след разпита обвинението срещу близнаците хипотетично може да бъде променено.

“Не се осъществява справедлив процес спрямо двамата ми подзащитни. И това е с всички действия и на прокуратурата, и на съда”, каза адвокат Светлана Званчева. 

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст