ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бюджетната комисия в парламента определи кой ще одитира Сметната палата за последните пет години

Красимир Вълчев

Парламентарната комисия по бюджет и финанси определи независимата комисия, която ще одитира годишните финансови отчети на Сметната палата за последните пет години- от 2019 г. до 2023 година. Предстои решението да бъде представено в пленарната зала.
Съставът на въпросната подкомисия се определя на база чл. 86 от Конституцията и Закона за Сметната палата. Тя се състои от осем членове.

За неин председател бе избран Красимир Вълчев, който е народен представител от ГЕРБ-СДС. За членове бюджетната комисия с единодушие гласува Георги Ганев – депутат от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, Димо Дренчев от „Възраждане“, Елван Гюркаш от ДПС, Румен Гечев от „БСП за България“, Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, както и двама регистрирани одитори – Мариян Василев Николов и Катерина Красимирова Шопова.

По време на заседанието си парламентарната комисия по бюджет и финанси определи срок, в който подкомисията ще трябва да изготви доклад върху одита си на Сметната палата за последните пет години. Той ще изтече на 30 септември 2024 година. До тази дата подкомисията ще трябва да представи както доклада си върху одита, така и отчетите на Сметната палата от 2019 до 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст