ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите ще обсъдят промени в Закона за здравното осигуряване

Парламент - сградаПартиен дом

С обсъждане на първо четене на промени в три законопроекта за здравното осигуряване започват работата си депутатите днес. Два от законопроектите са внесени от “Продължаваме промяната – Демократична България”, а третият от ГЕРБ-СДС.

В първия проект на депутати от ПП-ДБ се предвижда Касата да плаща за лекарствени продукти, прилагани за болнична помощ, извън стойността на клиничните пътеки, които да се изчисляват на база най-ниска стойност на база активно вещество.

Вторият проект на ГЕРБ-СДС е свързан с рамковите споразумения. Предвидено е НЗОК да не може да заплаща лекарствените продукти на стойност по-висока от най-ниската стойност между последно действащите рамкови споразумения и средно претеглената стойност, заплатена от НЗОК през предходната година за всеки лекарствен продукт, и стойността, на която лекарственият продукт е доставен на съответния изпълнител на болнична медицинска помощ.

Третият законопроект внесен отново от ПП-ДБ предвижда системата за сигурно електронно връчване да бъде единственият позволен начин за предоставяне на документи в РЗОК.

Народните представители ще обсъдят още на първо четене Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. С него уреждат планирането, изграждането, експлоатацията и премахването на електроенергийни централи в морските пространства на България, като целта е да се отключи потенциала за местно производство и потребление.

На второ четене ще бъдат гласувани промените в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Със законопроекта се предлага отмяна на разпоредбата, задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите за извънредни ситуации само на територията на страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст