ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За седми път СОС ще се опита да си избере председател

СОС заседание

Столичният общински съвет ще направи седми опит да си избере председател днес от 10:00 часа. Точката е единствена в дневния ред на общинските съветници.

Напрежението между политическите сили в СОС се повиши още повече, след като през миналата седмица кметът на София Васил Терзиев ги покани на обсъждане на бюджета на Столичната община. Скоро след началото на срещата обаче столичният кмет напусна залата, защото от ГЕРБ-СДС не се съобразиха с молбата му да не я излъчват онлайн.

Терзиев съобщи, че бюджетът ще бъде представен на публичното обсъждане. “Ако бягахме от това да споделяме информация, нямаше за първи път да бъдат публикувани всичките прилежащи таблици към бюджета, а не само два хвърчащи листа”, каза Терзиев, който отказа да отговаря на въпросите на медиите в кулоарите на СОС, а само направи изявление.

От ГЕРБ-СДС реагираха остро на случилото се, като заявиха, че напускането на кмета, инициирал срещата за бюджета, е “абсолютно безпрецедентно”.

Ако в рамките на днешния ден разговорите около избора на председателското място отново стигнат до задънена улица, то обратното броене до предсрочни избори на местно ниво в столицата предстои.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст