Финансовият директор на “Йобекс България” става почетен консул на Черна гора в Ловеч

Министерският съвет даде съгласие за откриване на почетно консулство на Черна гора със седалище в Ловеч и с консулски окръг, обхващащ територията както на неговата област, така и тези на Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Откриването на почетно консулство на Черна гора в Ловеч ще допринесе за засилване на двустранните търговско-икономически, културни и образователни връзки между България и Черна гора, посочват от пресцентъра на правителството.

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Петър Самаров. Той е дългогодишен главен изпълнителен директор и финансов директор на компанията „Йобекс България“. Носител е на наградата „Бизнесмен на годината за средни предприятия“ за 2022 година.

“Йобекс България” ООД, която е основана на 20 май 2020 година, се занимава с изработка на текстилната част от градинска мебел. Тя е филиал на италианска компания с над 30-годишен опит в текстилната индустрия. Общо приходите от дейността на “Йобекс България” ООД през 2022 година са в размер на 11 940 000 лева. Реализираните инвестиции са в размер на над 3.5 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст