ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” настоява меморандумът с Турция да не бъде подписан

Парламентарната група на “Възраждане” настоява да не бъде подписван меморандумът за разбирателство между правителствата на България и на Турция за презгранични операции за охрана на въздушното пространство. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов.

Припомняме, че вчера Министерският съвет прие решение, с което проектът беше одобрен.

Според “Възраждане” обаче това е “позорно решение”. “Затова сега поставяме началото на разговор по темата, защото все пак става въпрос за проект на меморандум. Настояваме българското правителство да преосмисли позицията си и този документ да не бъде приеман. В крайна сметка това, което трябва да се направи, е да се предприемат спешни действия за подобряване на националната отбрана с национални сили”, каза Костадинов, обяснявайки, че партията му ще работи срещу това решение.

Той припомни, че миналата седмица Турция е издала “червена бюлетина“ за издирване, предаване и екстрадиране в южната ни съседка на Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Никола Костов – четирима български, бивши вече граничари. “Такава бюлетина се издава от Интерпол, когато става въпрос за особено опасни терористи, за хора, които представляват заплаха не само за съответната държава, но и за човечеството”, подчерта лидерът на “Възраждане”. По думите му обаче, тези хора имат едно единствено престъпление – защитавали са българската граница през 2008 година.

“Всичко това рязко контрастира с факта, че всяка година в България се извършват десетки катастрофи, предизвикани от турски граждани, много малък е процентът на осъдителните присъди по тези казуси у нас”, подчерта той и добави, че в тези случаи българското правителство не реагира.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст