ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Желязков не очаква президентът да забави процедурата по ротацията

Росен Желязков мин. на траснпорта

Ротацията ще се реализира през март, процесът се дискутира достатъчно открито, прозрачно и предвидимо. Това заяви пред журналисти в Благоевград председателят на Народното събрание Росен Желязков. Повод за посещението му в града е партийно събрание на ГЕРБ на областно ниво. Той каза още, че не очаква президентът Румен Радев да забави процедурата по ротацията в правителството. „Няма основания за такова нещо“, отбеляза Желязков.

Председателят на парламента посочи, че не може коментира решението на държавния глава да не отиде на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, която се състоя в петък. „Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция“, отбеляза Желязков.

На въпрос кога ще бъде готов тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, председателят на парламента отговори, че това е трябвало да стане преди повече от две години. „По този въпрос се обърнете към министъра на регионалното развитие и към Агенция „Пътна инфраструктура“. Ние отдавна очакваме трафикът да се увеличи и да бъде пуснат тунелът, но това е частичното решение. Голямото решение ще бъде, когато бъде пуснато и дефилето, но това не го виждаме в средносрочна перспектива“, допълни Желязков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст