ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 28 януари 2024 г.

Димитър Радев: Евентуално затягане на кредитирането на домакинствата може да има след анализ

Евентуално затягане на кредитирането на домакинствата може да има след анализ на данните за първото тримесечие на тази година. Това заяви пред БНР управителят на БНБ Димитър Радев. По думите му, към такива мерки ще се подходи много внимателно. “Трябва да се има предвид, че това е решение, което не зависи само от нас. То зависи от нашите партньори, с които обсъждаме въпросите на българското членство. Освен това трябва да се има предвид, че планът за приемането на еврото, който беше приет, фактически е изготвен на база на целева дата 1 януари 2025 година. Аз не мисля, че е много продуктивно сега да се фокусираме върху датата. По-скоро фокусът трябва да бъде върху това, което трябва да бъде направено”, каза той.

Хинков е категоричен, че няма да остане министър след ротацията

“Решението ми да не остана в правителството след ротацията е твърдо.” Това заяви пред БНР министърът на здравеопазването Христо Хинков. “В петък дойде поредното доказателство, че правилно съм решил да се оттегля, защото след тримесечно забавяне дойде финансовата обосновка от Министерството на финансите за един основен законопроект за лечебните заведения, където има промени, които са ключови и анонсирани още в началото на моя мандат. Връща се с доста неясни аргументи. Това ми дава сигнал, че ще е трудно, дори невъзможно да водя здравна политика, която аз мисля, че е правилна”, посочи той.

Маскирани откриха стрелба в църква в Истанбул, има жертва и ранени

Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква, извършено днес в Истанбул. При атаката има и ранени. Маскираните нападателите са избягали.

Талат Джафери е новият премиер на Северна Македония

Парламентът на Северна Македония избра техническо правителство, начело с досегашния председател на законодателния орган Талат Джафери. След почти двучасово заседание, на което говориха председателите на парламентарните групи, с 65 гласа „за”, 3 “против” и без въздържали се, третото преходно правителство на Северна Македония бе избрано и положи клетва, предаде БТА. Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ присъстваха в залата, но не гласуваха за правителството, в което имат двама министри.

За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София, заяви Ваня Григорова

“За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София.” Това заяви пред NOVA общинският съветник от местната коалиция “БСП за България” Ваня Григорова, която заведе дело за касиране на местния вот в столицата заради нарушения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст