ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Цоков заяви, че се водят разговори за отпадане на медицинските бележки в училищата

“Чухме за идеята от медиите. В момента се водят разговори за формиране на такава междуведомствена група, екип, който да обсъди предложението, което идва от Министерството на здравеопазването”. Това каза на брифинг в Министерския съвет министърът на образованието и науката Галин Цоков в отговор на въпрос ще отпаднат ли медицинските бележки в училищата.

“Трябва да се уточни дали те ще отпаднат изобщо като документ, защото това е свързано с промяна на нормативната база, в наредби, свързани с училищното образование и с Министерството на здравеопазването. Вторият по-труден въпрос е, тъй като се предлагат амбулаторни карти, как ще се пренесе тази информация в тях, още повече, така че информацията да бъде защитена. Това е въпрос на бъдещи разговори с Министерството на здравеопазването и Министерството на електронното управление”, обясни още той.

Министърът на образованието съобщи, че от началото на учебната година до тази седмица са изпълнени 1 650 000 електронни медицински бележки, което значело, че системата работи много добре и по този начин се облекчавала административната тежест над учителите и родителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст