ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Режисираната медийна истерия издава страх от нова партия, заяви президентът Румен Радев

Да се извадят сигналите, преписките и делата за БТК, КТБ, ББР, „Булгартабак“ и Гебрев, поиска държавният глава в отговор на обвиненията на Пеевски

“Няма да коментирам г-н Магнитски. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава надежди, че със същия подход може да се подходи към президентската институция, но няма да стане“. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който посети Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към СУ „Св. Климент Охридски“ (INSAIT). Коментарът му дойде по адрес на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

От пресцентъра на движението съобщиха, че депутатът е отправил питания към главния прокурор, главния секретар на МВР, шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за „Кешгейт – пътят на Копринката и “касиерите на президента“.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т.нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев, уточниха още от пресцентъра на ДПС.

“Няма да коментирам слухове и спекулации. Ако някой има истински доказателства, да ги предостави на компетентните органи, но и да носи отговорност за тях. Говорейки за корупция, призовавам тези органи да извадят всички сигнали, преписки и делата за БТК, „Булгартабак“, КТБ, за ББР, за язовири, за магистрали, митници, НКЖИ, за отравянето на Емилиян Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и чужбина и за офшорки. Много въпроси висят”, каза още президентът.

Според Радев българите чакат реална политическа алтернатива, която да се противопостави на “взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали”.

Попитан дали ще подкрепи създаването на политически проект Радев каза, че ако даде доверието си на някоя политическа формация, той сам ще го заяви пред медиите. “Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в „сглобката“, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието”, обясни още държавният глава.

Относно предстоящата ротация на поста министър-председател между премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, той заяви, че ще действа спрямо Конституцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст