ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдикат “Образование” иска при грипна ваканция да няма дистанционно обучение 

училище

Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” настоява по време на грипна ваканция да няма дистанционно обучение, а междусрочната ваканция да бъде удължена с няколко дни заради епидемичната обстановка. Организацията представи национално изследване с участието на учители и родители.

Данните от него показват, че 89.6% от участвалите смятат за неправилно решението да се въвежда обучение от разстояние в електронна среда при обявяване на грипна епидемия. Само 10 на сто от отговорилите намират решението за добро. 

На въпрос: „Трябва ли да се осигурява заместващ учител при онлайн обучение, ако той е болен?“ 38.5% от анкетираните са отговорили, че трябва да се осигури такъв, а 50.1% смятат, че не трябва. 

За това от синдиката изтъкват, че не е правилно решението да се обявява дистанционно обучение по време на грипна епидемия, защото няма как болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават и болни учители да изпълняват своите трудови задължения. 

Според 69.8% от участвалите в проучването ваканцията трябва да бъде удължена с четири дни – до края на седмицата и да бъде от 5 февруари до 9 февруари. От участниците 25.3% смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с два дни, а 2.8% смятат, че не трябва да се удължава.

Според обявения график на Министерството на образованието и науката междусрочната ваканция за учениците в страната е от 3 до 5 февруари, включително.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст