ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЗК трябва да се смени незабавно, обяви Кирил Петков

Кирил Петков иска доказателства

Петков отрече на президента Румен Радев да е било предлагано да стане част от т. нар. сглобка в управлението, каквото изявление направи вицепрезидентът Илияна Йотова

“Продължаваме промяната” ще инициира преговори за незабавна смяна на ръководния състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), който е с изтекъл мандат. Това обяви съпредседателят на партията Кирил Петков преди заседание на Националния съвет на формацията.

Повод за действията им е, че са притеснени от медийна публикация, в която се казва, че се очаква утре КЗК да одобри сделката за придобиване на “Булсатком” от “Юнайтед груп”. В сделката беше замесено името на бизнесмена Спас Русев.

“За нас, когато се знае, че регулаторите трябва да бъдат сменени и когато знаем, че тука става дума за наистина докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия, без бързо в последния момент с такава скорост да се взема решение – това е типичните решения на КЗК от миналото”, коментира Петков.

“И ние вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бърза, не трябва да чакаме нито ден повече. Смяната на КЗК и смяната на закона трябва да стане огромен приоритет. И ние ще говорим с колегите от ГЕРБ в утрешния ден, защото този тип решения за нас са опасни”, допълни той.

Преди дни изтече видео на негова среща със Спас Русев.

ПП започват преговори с ДБ за общо явяване на европейските избори, обяви още Петков. В партията ще бъдат организирани вътрешни избори за останалите кандидати в листата.

Петков отрече на президента Румен Радев да е било предлагано да стане част от т. нар. сглобка в управлението, каквото изявление направи вицепрезидентът Илияна Йотова.

“Продължаваме промяната” никога не са отправяли предложение към президента Румен Радев да е част от т.нар. сглобка. Това заяви съпредседателят на партията Кирил Петков преди заседание на Националния ѝ съвет. 

“Никога подобно нещо даже не се е дискутирало” –  така Кирил Петков опроверга казаното от вицепрезидента Илияна Йотова, че: “от началото на сглобката той (президентът Радев – бел. ред.) не стана част от нея, макар че имаше такива оферти”.

Петков отново настоя за реформи в специалните служби, за да се постигнат реални резултати в борбата с корупцията.

“Примерно – за “пътя на Копринката”, което беше дискутирано неведнъж. Ами ето, в момента, ако имаме работещи служби, това няма да е просто общи приказки, а би трябвало да има истинско разследване и това истинско разследване да доведе до истински резултати”, посочи той.

Кирил Петков изрази съжаление, че в настояването си за реформи в службите не е бил разбран от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано в парламента заяви: “До този момент единственото, което знам, е, че си искат политически назначения там”.

На въпрос: Кой предлага политически назначения в службите, партньорите ви от ПП-ДБ ли? Борисов отговори: “То вече е факт,  депутат от ПП стана зам.-шеф на ДАНС”.

ПП изразиха притеснение “от опити за ребрандиране на “Възраждане” като консервативна партия” и се надяват, че “ГЕРБ няма да бъдат заблудени”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст