ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От 8 февруари Фонд “Земеделие” приема оферти за подпомагане в сектор „Пчеларство“

От 8 февруари Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) отваря прием по интервенциите в сектор „Пчеларство“ за 2024 година със Заповед на изпълнителния директор Георги Тахов. Приемът ще продължи две седмици – до 22 февруари, информираха от пресцентъра на ведомството.

Съгласно заповедта на министъра на земеделието и храните, финансовият ресурс за 2024 година по интервенциите е в размер на 6 286 800.97 лева.

На интернет страницата е публикуван и списък с разходите/активите, за които има определени референтни цени за финансовата 2024 година. Към датата на подаване на заявлението за подпомагане за включените в списъка разходи/активи, кандидатът представя една оферта. За всички останали, за които няма определени референтни цени, се представят три съпоставими оферти.

От Фонда напомнят на кандидатите, че с промяната в Закона за подпомагане на земеделските производители, който е в сила от 1 януари, 2023 година, всички земеделски стопани, които искат да подадат заявления за подпомагане, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги. През нея ще се осъществява и цялата комуникация между администрацията и възползващите се от подпомагането от Държавния фонд.

Кандидатите по интервенциите в сектор „Пчеларство“ подават документи за финансова подкрепа единствено чрез системата – с квалифициран електронен подпис.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст