ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски не е викан за разпит в прокуратурата заради твърденията си, свързани с президентството

Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски съобщи, че все още не е викан в прокуратурата за допълнителна информация, след като призова обвинението да провери президентската администрация и по-специално съветниците на президента Румен Радев – Сотир Ушев и Николай Копринков. “За момента нямам, очаквам реакция и да не се бавим прекалено много, и да видим какво се случва в тъмната институция”, каза Пеевски пред репортери в парламента.

Попитан дали се притеснява, ако прокуратурата разкрие сигнали и дела за БТК, за „Булгартабак“, за КТБ и други, както призова държавният глава, председателят на ПГ на ДПС отговори, че всичко трябва да бъде проверявано. “Направил съм запитвания вече, очаквам да получа някакви отговори“, добави той и отбеляза, че очаква да бъде поканен в прокуратурата.

В отговор на въпрос дали от ДПС са канили президента да влезе в „сглобката“ във връзка с думите от вчера на вицепрезидента Илияна Йотова, Пеевски посочи, че въпросът е коректно да се зададе на ГЕРБ и ПП-ДБ. “Ние не участваме в изпълнителната власт, няма да участваме, и нямаме желание”, допълни той.

Депутатът коментира и регистрираната търговска марка “Трети март” – движение, което се свързва с президента Радев: “Не съм видял досега да има партия. Като се създаде „Трети март“, гледам, че я създават, ако има разговори, ще видим каква ще бъде тази партия, ако е проруска, както очакваме, никога няма да работим с нея“, подчерта той. По думите му “по-атлантическа партия” от ДПС няма в парламента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст