ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски критикува министри, че се занимавали с партийна дейност

Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски критикува министри от кабинета, без да назовава имена. По думите му част от тях се “ангажират като партийни секретари”. Той подчерта, че министрите трябва да насочват усилията си към работата за благото на хората, вместо да се включват в партийни дейности. Пеевски отново посочи, че президентството се е превърнало в централа на партия и сподели удовлетворение, че бил успял да принуди президента Румен Радев да признае своята политическа лидерска роля, измествайки го от “комфорта на столчето му”.

Председателят на ПГ на ДПС призова Радев да регистрира партията “Трети март” и да използва своя извънпарламентарен мандат за работа на терен, вместо да се възползва от президентската институция за политически цели.

За Комисията за защита на конкуренцията депутатът подчерта, че е недопустимо политиците да се намесват в работата на независимите регулатори. Във връзка с предложението за спешни промени в КЗК, дошло от съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, каза, че в момента няма нещо толкова спешно и че трябва да се проведат разговори за механизма на назначаване на кадрите в регулаторите.

Запитан за възможно несправяне в различни министерства, Пеевски изтъкна необходимостта от запознаване с резултатите и обеща, че ще сподели своето мнение след подробен анализ. Той отбеляза, че комисиите имат наблюдения за всяко министерство и че ще представят своята оценка, когато настъпи подходящият момент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст