ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда

Корнелия Нинова подавайте масово жалби

В позиция на БСП, изпратена до медиите, народният представител и председател на БСП Корнелия Нинова призова гражданите да подават жалби в съда против увеличението на мобилните услуги. Ппо думите ѝ, Районния съд Пловдив е обявил за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги. “Макар и само на първа инстанция, решението е показателно”, казва Нинова. Тя посочва, че докато е била министър на икономиката и индустрията е издадена заповед, с която е блокирано поисканото тогава увеличение за две години. А съдът е потвърдил на две инстанции тази заповед. 

Нинова посочва, че министър-председателят Денков и министър Богданов отказват правителството да предприеме мерки. Тя отбелязва, че на нейно парламентарно питане премиерът е защитил мобилните оператори като е казал, че това били нормални търговски отношения. “Не, не са нормални. Това не е свободно договаряне, а заробване на клиента. Не само ние, но и съдът потвърди, че става дума за неравноправни клаузи в договора”, отбелязва Нинова. 

По думите на Нинова има и европейска директива, която казва, че всеки потребител може да се откаже от услугата без да плаща неустойки. А в България, ако се откажат трябва да плащат неустойка. “Това е абсурд. И още нещо: цената се вдига автоматично с ръста на инфлацията, а заплати, пенсии, обезщетения никога не се увеличават автоматично. Не може да се разчита на сглобката да ни защити от произвола на монополисти и корпорации”, посочва Нинова. 

“И понеже искаме да живеем в правова европейска  държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте масово жалби в районните съдилища в цялата страна. Да изправим срещу ограбването и лобисткото правителство силата на правото и закона. Те са на наша страна”, призова Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст