ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ също иска парламентарна комисия по случая с Нотариуса

пп-ДБ

Коалицията настоява и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в НС

“Продължаваме промяната – Демократична България” също като председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски настоява да се създаде парламентарна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

Със същия призив излязоха вчера и от гражданската организация “Антикорупционен фонд”. Те настояват да се съберат всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да се съберат данни за евентуално бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

В своята позиция от ПП-ДБ уточняват, че са силно обезпокоени от поредното поръчково убийство, което е свързвано в публичното пространство с подозрения за разчистване на сметки в престъпния свят и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт.

Точно затова освен създаването на комисия, от коалицията настояват и.д главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента относно убийството на Нотариуса.

Предложението ще бъде обсъдено на редовното заседание на ПГ на ПП-ДБ днес и ще бъде внесено по съответния ред в Народното събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст