ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тагарев предупреди за “сили, които инвестират ресурси във враждебно влияние”

Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев предупреди за “сили, които инвестират ресурси във враждебно влияние”. Повод за коментара му стана информацията за служител на МВР , който е изнасял информация за чужда държава.

“Ние имаме механизми, които си работят постоянно. Някаква специална проверка във връзка със случая, разгласен вчера, няма и няма как да има, тъй като затова си работят основно ДАНС, има някои функции на Военна полиция. По принцип трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна и на сили, които инвестират значителни ресурси такива цели”, коментира министърът на отбраната.

На форум за военните иновации Тодор Тагарев припомни, че заради агресивните действия на Путин изискванията към отбранителната индустрия нарастват значително. Тагарев каза, че ще се използват възможностите за придобиване на защита в многонационални формати.

“Ние се присъединихме към инициативата за европейски небесен щит и ще видим как процедурно сега ще се случи това. Но определено е в наш интерес в този случай, именно по този начин – събрани няколко страни заедно договарят възможно най-добрите условия за всички като цена и като срокове на доставки и като последваща поддръжка”, обясни той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст