ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” организира протест заради референдума за запазване на българския лев

Възраждане

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви от кулоарите на Народното събрание, че утре в 9:00 часа пред сградата на Конституционния съд ще има протест във връзка с насроченото заседание. “Ние очакваме на заседанието да бъде погазено желанието на 604 хиляди българи да се свика референдум за запазване на българския лев“, обясни той и подчерта, че с избора на новите конституционни съдии – Белазелков и Атанасова също е била погазена Конституцията.

Костадинов подчерта, че на утрешния протест ще има много хора, които искат да изразят своята позиция, че “демокрацията в България трябва да бъде защитена от престъпниците в тоги”.

Лидерът на “Възраждане” каза още, че подготвят с европейските си партньори петиция, която да бъде внесена в ЕП, и очаква въпросът със запазването на лева след изборите за Европейски парламент, да бъде поставен на най-високо ниво.

На въпрос какво смята за създаването на временна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата около дейността на убития Мартин Божанов – Нотариуса, Костадинов обясни, че точно затова е подкрепил предложението.”Трябва да се разгледат връзките не само на Божанов и всички, участвали в неговата престъпна група, но и на всички останалии на първо място Пеевски, разбира се“, уточни Костадинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст