ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Диалогът между мен и акад. Денков предопредели да има правителство, заяви Габриел

Мария Габриел

Има диалог. Още от самото начало, диалогът между мен и академик Николай Денков предопредели да съставим правителство, да имаме толкова добри резултати. Този диалог продължава между мен и него. Анализират се всяко едно от министерствата. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

По думите ѝ има много мерки, които тепърва трябва да бъдат приети. “Имаме още много работа. Важно е да останем концентрирани върху работата си. Мен ме интересува България да бъде последователна”, посочи тя.

На въпрос дали би отстъпила поста на външен министър на Денков, тя уточни, че на този етап няма да коментира, тъй като е на принципът “нищо не е договорено, докато всичко не е договорено”.

“Ние сме демократична, парламентарна република. Всеки си отстоява мнението, за мен е важно да останем сериозни в намерението си България да върви по пътя, в който е поела”, посочи Габриел, цитирана от Дарик.

“Има на моменти повече емоции, да, това не е първият момент”, посочи Габриел по отношение на задочния спор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков по отношение на това как трябва да се случи ротацията.

По думите ѝ е важно България да е последователна в политиките си спрямо ЕС и НАТО, като и към гражданите си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст