ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Земеделците излизат втори ден на протест

Земеделците излизат на протест

Земеделците излизат втори ден на протест като днес са планирали демонстрации на недоволство в интервала от 10:00 до 13:00 часа, с блокади на редица ключови пътища, съобщават от Българското национално радио.

Сред тях са международният път Е 79 и този за Лом и Козлодуй, главните пътища София – Варна и София – Русе при пътните възли „Абланица“ и „Боаз“, както и край Луковит.

От днес, 7 февруари, в протестите се включват и земеделските производители от Ямболска област.

Със земеделска техника протестиращите ще блокират пътните участъци на трите най-важни пътни артерии в областта, като това включва пътя Ямбол – Сливен до разклона за село Дражево, което автоматично затваря изхода към магистралата. Втората точка е до село Кабиле, а третата – до село Веселиново, което включва и международният път към граничен пункт „Лесово“, уточни Стоян Александров – председател на местната структура на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Той уточнява, че на трите места приблизително има 60-80 машини. Движението в споменатите участъци ще бъде напълно затворено между горепосочените часове, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

Земеделските производители от Пловдивско също ще излязат, от 10:00 часа със селскостопанска техника на пътя Пловдив – Карлово и ще блокират кръговото кръстовище до село Труд. Очаква се, както и вчера, 6 февруари, те отново да потеглят към Пловдив и да преминат в шествие по Карловското шосе.

В националните протести ще се включат и земеделски производители от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли. Сборният им пункт е  до пътния възел на автомагистрала „Струма“ при санданското село Ново Делчево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст