ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще направим всичко възможно за успешна ротация, убедена е Надежда Йорданова

Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията трябва да се води с аргументи. Считам, че не трябва да се ескалира през медиите. Това каза пред БТВ зам.-председателят на ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България” и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова, след като по-рано днес и ПП-ДБ, и ГЕРБ, чрез своите лидери, направиха категоричната заявка – искат новият министър на външните работи да е от тяхната партия.

“И ние от “Продалжаваме промяната-Демократична България”, и партньорите ни от ГЕРБ-СДС, които поддържаме кабинета, си правим изводите от различните неудачи и ще подходим конструктивно и градивно. Вярвам, че ще направим всичко възможно за успешно и гладко преминаване през ротацията, защото дължим на хората отговорно управление, а не предсрочни избори”, заяви Йорданова.

В коментар на това, че според програмата за управление на “Продължаваме промяната-Демократична България” и ГЕРБ-СДС след ротацията Николай Денков трябва да е министър на образованието, тя посочи: “В живия живот обстоятелствата се променят. Нормално е след определен период от време политиците да оценяват отново определени обстоятелства. Въпросът за състава на Министерски съвет е комплексен. Не може да се коментира само един министър, трябва да се подходи комплексно. Убедена съм, че този въпрос ще намери решение”.

“През следващите дни трябва да се види докъде сме стигнали с управленската програма и всеки в сектора си да подготви работата за следващите девет месеца”, добави зам.-председателят на ПГ на “Продалжаваме промяната-Демократична България”.

Попитана дали вече сглобката е тристранна, с участието и на ДПС, Надежда Йорданова каза, че правителството се подкрепя от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

“Няма промяна в това обстоятелство. ДПС подкрепя някои решения, които са свързани с евроатлантическата ориентация на България”, заяви още Йорданова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст