ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бързите банкови преводи – до 10 секунди, реши европарламентът

бързите банкови кредити

Европейският парламент прие нови правила, които ще гарантират, че бързите банкови преводи ще пристигат незабавно в банковите сметки на граждани и фирми в целия ЕС.

Независимо от деня или часа, парите следва да са в сметката на получателя в рамките на 10 секунди.

Новият регламент трябва да повиши и сигурността на трансферите, като доставчиците на платежни услуги веднага и без допълнителни такси ще предоставят възможност за проверка на самоличността на получателя, както и ще проверяват дали някой от техните клиенти подлежи на санкции или на други ограничителни мерки, свързани с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Държавите-членки, чиято парична единица не е еврото, като България, също ще трябва да прилагат новите правилата, когато предлагат редовни операции в евро, макар и след по-дълъг преходен период.

Таксите, прилагани от доставчици на платежни услуги по отношение на операциите за незабавен кредитен превод в евро, не могат да бъдат по-високи от таксите, прилагани за операции по “немигновен” кредитен превод в евро, подчертават от Европейския парламент. Новите правила влизат в сила 20 дни след публикуването им в Официален вестник на Евросъюза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст