ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Временната комисия за протеста срещу БФС вика на изслушване кмета на София

нови местни избори

Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу Българския футболен съюз от 16 ноември 2023 г., гласува да покани кмета на София Васил Терзиев да бъде изслушан на следващото заседание.

Кметът на София Васил Терзиев е бил осведомен, че протестът срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември миналата година ще ескалира в момента, в който голяма група протестиращи, идващи от Борисовата градина, са пренебрегнали разпоредбите на служителите на общината.

Това заяви Красимир Димитров – ръководител на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столичната община и член на временния оперативен щаб, сформиран от СДВР.

Димитров и още двама служители на Столичната община бяха поканени на изслушване във Временната парламентарна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до насилие между протестиращи и полиция.

Днес народните представители изслушаха представители на Столичната община, сред които Красимир Димитров-директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община и Мариела Найденова-директор на дирекция „Сигурност“ към Общината. Те разказаха за организацията на работа със Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с протеста. 

Красимир Димитров обясни, че задачата му е била да бъде във временния щаб, създаден от СДВР от сутринта, за да проведе разговори с организаторите и с полицията, за да се предприемат мерки. Той отбеляза, че сутринта в Борисовата градина е видял футболни фенове да слагат маски и веднага е докладвал на кмета, че може да се стигне до опасност за гражданите в района. Също така да се предвиди спиране на градския транспорт, който е възможно да бъде замерян с бомбички. 

“Разговарях с хората, които предвождаха шествието, помолих ги да изкараме хората от района на Орлов мост, за да не се стига до инциденти, но с тях контактът беше изключително труден”, добави той. Постоянно поддържах връзка с кмета по време на протеста, посочи Димитров. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст