ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП да го преживеят, няма да получат поста външен министър, заяви Делян Пеевски

дпс няма да участва

“Лицемерието трябва да приключи, взехме да ставаме като гаджета. Много е интересно това водене по кабинети, без кабинети. Трябва да престанат с това, ние работим всеки ден заедно”. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски от кулоарите на парламента по повод изказването на Борисов от по-рано днес, че движението било свръзката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Пеевски отново изтъкна, че той “спасява” отношенията в сглобката, но каза, че партията не иска да участва в правителството. “Имали сме предложения за министри, зам.-министри, ние не желаем да участваме. Г-н Борисов ни покани – отказахме му. Министърът на земеделието покани наш зам.-министър, за да оправим сектора, но ние и това отказахме“, обясни още той.

Според председателя на ПГ на ДПС те са балансьора, без който управляващите не могат. Той бе категоричен, че движението иска България да има евроатлантическо мнозинство и евроатлантическо правителство.

Попитан дали той е успял да балансира нещата в сглобката, така че Борисов да остъпи от поста на външен министър и да излезе с ново предложение, Пеевски заяви, че това си решение единствено на лидера на ГЕРБ.

По тема “правителство” само те могат да се разбират. Нелогично е заради един министър да не се случи ротацията. Просто ПП трябва да го преживят, че са го записали, че няма да получат този министър, защото не им се полага, защото ГЕРБ има само едно министерство и това е Министерство на външните работи“, посочи още депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст