ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 8 февруари 2024 г.

СОС заседание Цветомир Петров

Цветомир Петров е избран за временен председател на Столичния общински съвет

След седем неуспешни опита Столичният общински съвет избра Цветомир Петров от ПП-ДБ и „Спаси София“ за временен председател. Кандидатурата му получи подкрепата на 47 общински съветници. Той ще бъде на поста до края на юли. Номинираният от ИТН Пламен Данаилов получи четири гласа. Трима общински съветници гласуваха за кандидата на “Възраждане” – Емил Димитров. Недействителните гласове бяха пет.

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за енергетиката

Парламент Делян Добрев

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за енергетиката. Най-много спорове предизвика предложението, направено в зала от депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, според което присъединен към газопреносната мрежа клиент да може да поиска монтиране на „газов хроматограф“ – уред за дистанционно отчитане на калоричността на природния газ. Добрев изтъкна, че предложението му е съгласувано с Министерство на енергетиката и с „Булгартрансгаз“.

Конституционният съд отхвърли искането на “Възраждане” и ИТН за референдум за лева

Конституционен съд

Конституционният съд отхвърли искането на депутатите от “Възраждане” и “Има такъв народ” да бъде обявено за противоконституционно решението на 49-ото Народно събрание, с което беше отхвърлено предложението за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет на 7 април 2023 г., с въпрос: “Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?”.

Фермерите да протестират за качествена земеделска политика, а не за пари

„Богаташите протестират за още пари!“, „По-нов „Майбах“ ли искат да си купят?“, „Тези са платени и политически ангажирани!“, „Защо ги търпим?“ и т.н. За съжаление, протестът на земеделските стопани наистина набляга на субсидиите, вместо на по-широката картина – сериозна и качествена реформа на земеделската политика, от която ще спечелят и те, и потребителите. Фермерите са прави да изискват сигурност, защото произвеждат храната. Но не може да се отрече и очевидното –те са доста по-щедро субсидирани от куп други сектори, които също са важни.

Проблемите в стоманения бизнес на Гупта застрашават европейското производство

проблемите в стоманения бизнес на Гупта

“Безотговорното” управление на стоманения магнат Санджив Гупта е заплаха за стоманения бизнес в Европа, предупреждават влиятелни профсъюзни организации, разтревожени за жизнеспособността на няколко негови завода на територията на Стария континент. Две големи профсъюзни федерации IndustriALL Europe и IndustriALL Global,представляващи интересите на милиони работници, призовават Европейската комисия да създаде работна група, която да намери решение на “кризата” в дейността на корпорацията на Гупта “Либърти стийл”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст