ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК: Интервюто с Путин ще е изненада само ако той се разплаче и извини на украинците

Интервюто с Путин

Всеки може да предположи какво ще съдържа интервюто на Тъкър Карлсън с Путин, каза говорител на ЕК

Всеки може да предположи какво ще съдържа интервюто на американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин. Вижданията на руския президент са известни. Изненада може да бъде само ако Путин се разплаче и каже, че напълно се е провалил и се извини на украинците. Тогава бихме благодарили на г-н Карлсън, че е направил това интервю.

Това заяви говорител на Европейската комисия в навечерието

на очакваното разпространение на записа с интервюто с Путин,

съобщи БТА. Говорителят добави, че платформата, където ще бъде качено интервюто, следва да го свали възможно най-бързо, ако то е в нарушение на правилата.

Ако съдържанието бъде съобщено от страна на потребителите като нарушение, платформата трябва да провери и възможно най-бързо да го премахне, поясни говорителят. ЕК не се намества по отделни случаи, а при постоянно нарушение на правилата от дадена платформа, допълни той. Говорителят отбеляза, че през декември комисията предприе разследване срещу Х (Туитър), което би могло да завърши включително с решение за налагане на глоба.

В ЕС борба с дезинформацията се случва чрез свободата на изразяване на мнение, а не с опити за отравяне, преследване и прогонване, обобщи говорителят. Попитан дали Карлсън може да бъде включен в следващите европейски санкции срещу виновниците за разпространение на пропаганда и дезинформация в интерес на Русия, той уточни, че подобни решения се взимат при закрити врата от държавите в ЕС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст