ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Повреда спря ферибота по линията ГКПП “Свищов” – Зимнич

Фериботът Свищов-Зимнич ремонт

Повреда спря ферибота, който обслужва линията между Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Свищов“ и румънския град Зимнич, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Фериботът Свищов – Зимнич скъсява маршрута Турция-България-Румъния-Централна и Западна Европа /и обратно/ със  140 км в сравнение с пътя през “Дунав мост” при Русе и Гюргево. Близо четири часа се скъсява и времето, защото маршрутът избягва натоварения трафик на околовръстния път – Букурещ. Фериботът Свищов – Зимнич се обслужва от два кораба и реката се преминава за 15 минути.

На границата към Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Видин”, ГКПП „Оряхово” и ГКПП „Кардам” на изход за товарни автомобили. 

Движението към Гърция е нормално на всички ГКПП. През граничните пунктове „Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранично контролно-пропускателни пунктове. От Гранична полиция уточнавят, че строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства и в двете посоки. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границите със Северна Македония и Турция трафикът е нормален. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст