ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес

СОС заседание

След избора на новия председател на Столичния общински съвет беше дадена почивка, в която политическите групи да обсъдят кандидатите за заместник-председатели. Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера заяви, че административната пречка е отстранена и е време да започне работата по същество. Той предложи да се насрочи извънредно заседание за днес в 14:00 часа, в което да бъдат гласувани кандидатите за зам.-председатели на съвета, както и съставът на постоянните комисии и техни председатели.

От своя страна Борис Бонев (ПП-ДБ-СС) направи обратно предложение и предложи такова заседание да се проведе в понеделник. Мотивите му бяха, че днес до 14:00 часа няма да има възможност партиите да се разберат. Освен това той обясни, че по правилник трябва да са минали 24 часа след избора на председател, за да се пристъпи към ново заседание.

Прошко Прошков подкрепи предложението на Контрера и настоя веднага да се започне работа по комисиите. “Ако не успеем днес, нека извънредното заседание се проведе в петък”, поиска общинският съветник от ГЕРБ – СДС.

След направените предложения на Контрера, общинските съветници гласуваха само това за избор за зам.-председатели на съвета, което получи 54 гласа “за”, четирима гласуваха “против”, а един се въздържа. Общо гласувалите общински съветници бяха 59.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст