ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марк Ръфало от “Marvel” и “Клети създания” получи звезда на Алеята на славата

Звездата от "Marvel" и "Poor things" Марк Ръфало

Американският актьор Марк Ръфало, който от 2012 г. е в ролята на зеления супергерой Хълк от кинематографичната вселена на „Marvel“ бе удостоен със звезда на Холивудската алея на славата, съобщават от “BNN Breaking”.

Церемонията, изпълнена със семейна и приятелска топлина, както и професионално възхищение, се състоя вчера, 8 февруари, в Лос Анджелис.

Ръфало беше придружен от съпругата си, Сънрайз Когни, с която са женени повече от 23 години и две от децата им, Бела и Кийн, като третото им дете – Одет – отсъстваше. Семейството му е неразделна част от кариерата му, като най-големият му син 22-годишният Кийн, прави епизодични роли в няколко от неговите проекти.

Актьорът бе видимо развълнуван. Той посвети звездата си на цялото семейство, като изрази дълбока благодарност за уроците, които са му дали за живота и актьорството.

Сред официалните гости бе и колежката му Дженифър Гарнър, с която си партнират в популярната романтична комедия от 2004 година „Събудих се на 30“ и „Проектът Адам“ от 2022 година. Актрисата сподели моменти от дългогодишното им приятелство и двамата за пореден път демонстрираха какво чаровно дуо са.

Другите, които поздравиха и подкрепиха Марк Ръфало, бяха режисьорът Дейвид Финчър, актрисата от „Джурасик парк“ Лора Дърн, актьорът от „Баншите от Инишерин“ Бари Когън и изпълнителният директор на „Marvel Cinematic Universe“ Кевин Фейги.

През актьорската си кариера, продължила повече от 30 години, Ръфало влезе и в други запомнящи се роли във филми като „Зрителна измама“ – първа и втора част (2013 г. и 2016 г.), „Зодиак“ (2007 г.), „Тъмни води“ (2017г.), Нормално сърце (2014 г.), Ловец на лисици (2014 г.) и много други.

Последната му забележителна роля е на Дънкън Уедърбърн във филма на Йоргос Лантимос „Клети създания“ от 2023 г., която му донесе номинации за „Златен глобус“ и „Оскар“, като дилемата за спечелването на последния приз ще бъде разрешена на 10 март 2024 година.

Ръфало също така е номиниран три пъти за „Еми“, като през 2020 г. я печели за двойната си роля на братята близнаци Доминик и Томас Бърдси в минисериала на HBO „Дотолкова съм сигурен“.

Ръфало стана 2772-ият човек, получил звезда на Алеята на славата.

През януари актьорът Уилям Дефо получи първата звезда за 2024 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст