ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” с три блокади заради решението на Конституционния съд

От 10.30 часа днес, 10 февруари, от “Възраждане” организират блокада на три гранични пункта – ГКПП Лесово, ГКПП Йовково и ГКПП Русе, съобщават от самата партия.

Причината е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което, според “Възраждане”: “Управляващите престъпници се изгавриха с волята на 604 000 българи и погазиха конституционното ни право на референдум за запазване на българския лев. Сега е наш ред да отвърнем на удара! Тепърва почваме!”

От “Възраждане” припомнят как в деня, в който трябваше да се произнесе Конституционният съд, 2000 българи излязоха на площада пред сградата му, борейки се за правото си да бъдат питани. Те настоявали за референдум за запазване на българския лев.

От “Възраждане” критикуват и политиката на правителството, като посочват, че ако България загуби предприятията от Маришкия басейн, губи енергийния си суверенитет; предупреждават, че изграждането на фотоволтаици ще унищожи плодородната българска земя; негодуват срещу хилядите регулации, които убиват бавно земеделието и алармират, че изграждането на ветрогенератори в морето ще убие рибарския отрасъл и ще доунищожи туризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст