ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За първи път след 12 години делегация с петима министри, водени от Мария Габриел, посещава Египет

мария габриел

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на еднодневно официално посещение в Арабска Република Египет, съобщават от пресцентъра на ведомството й.

Посещението е първото на външен министър от 12 години насам. Целта на визитата е развитие и задълбочаване на сътрудничеството между двете държави.

Египет е ключов партньор на България в района на Близкия изток и Северна Африка, като поддържа партньорството с НАТО и с Европейския съюз.

В рамките на визитата въшните министри на двете държави ще проведат първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество, сформирана с подписване на споразумение между България и Египет през 2018 година.

В делегацията, водена от заместник министър-председателя Мария Габриел са включени министърът на отбраната Тодор Тагарев, транспортният министър Георги Гвоздейков, икономическият министър Богдан Богданов, министърът на иновациите Милена Стойчева и министърът на енергетиката Румен Радев.

По време на визата ще бъдат обсъдени развитието и задълбочаването на търговско-икономическите отношения в сфери като енергетика, транспорт, отбрана, иновации, туризъм, хранително-вкусова промишленост. Предвижда се да бъдат подписани и няколко двустранни меморандума.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст