ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът Радев е в Банско – обръща внимание на инвестицията в здравето

Румен Радев, Банско

Не бива да се забравя инвестицията в здравето на българските граждани. Тя трябва да е наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли като туризма. Заради това трябва да се осигуряват възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Това посочи президентът Румен Радев в Банско, където се срещна с кмета Стойчо Баненски в сградата на местната администрация.

По-конкретно държавният глава си представя инвестицията в здраве като изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, а в случая в Банско – на втората кабинкова линия, която да допринесе не само за развитието на общината и района, но и за ограничаване на достъпа на автомобили в планината, предаде кореспондент на Българското национално радио.

Президентът Радев подчерта, че чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората.

От 10.30 часа президентът ще наблюдава слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в който участва българският скиор Алберт Попов. След края на състезанието държавният глава ще участва в церемонията по награждаването. Предвидено е той да се срещне с представители на Планинската спасителна служба.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст