ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Най-проспериращият млад пчелар на България за 2023 г. си взел кошери, за да има за какво да си говори с колегите

Димитър Бундалов

“Реших да започна с два кошера, колкото да има какво да си говоря с колегите. После станаха десет, а сега са вече двеста”, призна Димитър Бундалов от град Раковски, който е избран за най-проспериращ млад пчелар на България за 2023 година.

Наградата му бе връчена днес, 11 февруари, в Плевен по време на закриващата церемония на Международното изложение-договаряне “Пчеларство 2024”. Отличието се присъжда съвместно с фондация “Еврика”, съобщава Българската телеграфска агенция.

Бундалов е на 30 години и в момента отглежда 200 пчелни семейства в два пчелина. Планира тази пролет да създаде още един пчелин. Произвежда четири вида пчелен мед, както и така наречения крем мед, който е овкусен с различни сушени плодове. Предлага и пчелен прашец и продукти от прополис. Смята, че предлагайки разнообразие от пчелни продукти, може да оцелее на пазара и при ниските изкупни цени на меда. Освен това произвежда и пчеларски инвентар.

Бундалов препоръчва хората да си купуват мед от производители, защото само така могат да бъдат сигурни, че ще консумират нещо истинско.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст