ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тома Биков е убеден, че Денков не е чел дори “Дипломацията” на Кисинджър

семейства, Тома Биков, Парламент нов

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков заяви в ефира на БНТ, че е убеден, че академик Николай Денков не е чел дори “Дипломацията” на Кисинджър. Така той се аргументира, защо от ГЕРБ-СДС не желаят сегашният премиер да поста на външен министър след ротацията.

Биков обясни, че в момента се сменят газовите коридори, а освен това се намираме в много сложна геополитическа ситуация – има много тежък, многостранен и многопластов конфликт между Израел и Палестина, война в Украйна, много сложни процеси в ЕС и в глобален мащаб. Ето защо не може да се експериментира с хора, за които не е ясно каква е концепцията им за външната политика.

Депутатът от ГЕРБ-СДС припомни, че когато настоящото правителство било избрано, имало заявка, че в него не трябва да участват ярки политически фигури, а по-скоро експерти. В момента “Продължаваме промяната” – “Демократична България” предлагат Николай Денков, който, по думите на Биков, има нулева експертиза във външната политика.

“Тяхната партия или формация иска да ѝ се чува гласа в Европа през Министерството на външните работи, което само по себе си е скандал, изречено от човек, който заема премиерския пост в момента. Колкото повече дълбаем в тази ситуация кой с какви мотивации иска да вземе въшно министерство, толкова по-няма да решим въпроса”, категоричен бе Биков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст