ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Безос продаде акции на Amazon на стойност 2 млрд. долара

Джеф Безос / Директор на Amazon акционер

Основателят на Amazon Джеф Безос продаде акции на компанията на стойност около 2 милиарда долара, съобщи списание Forbes.

Според изданието, Безос е продал около 12 милиона акции на 7 и 8 февруари. Един от най-богатите хора в света, чието състояние сега се оценява на 196 милиарда долара, продава активите си за първи път от повече от две години. Отбелязва се, че тази седмица Безос се раздели с приблизително 1 процент от акциите си в компанията.

Въпреки факта, че Безос напусна поста ръководител на Amazon преди около две години, той остана в борда на директорите. Той е и най-големият акционер в компанията, притежаващ 9.4 процента от Amazon.

Джеф Безос е основател и собственик на аерокосмическата компания Blu Origin, притежава и вестника “Вашингтон Поуст” – най-старият и най-масово разпространяваният вестник в американската столица.

Джеф Безос е на трето място в списъка на милиардерите на Forbes. Преди него са само основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск ( с 201.6 милиарда долара) и президентът на групата LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно (с 219.2 милиарда долара).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст