ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” ще продължи да протестира, за да брани българския лев

“Възраждане” няма да се откаже от протестите и ще продължи да брани българския лев. Това стана ясно от думи на депутата от партията Ивайло Папов. Той подчерта, че партията ще търси вариант този казус да се реши в Европа, като ще се иска съдействието на “Идентичност и демокрация” в Европарламента.

Депутатът изрази опасение, че страната ни ще бъде вкарана преждевременно в еврозоната, защото решението е политическо. “Ние не сме против еврото. Но да се приеме еврото, когато достигнем икономическо развитие, което го позволява. Затова и нашият референдум беше написан не „за“ или „против“ еврото, а да забавим влизането“, обясни той и попита, защо не се сравним с държавите от бившия социалистически блок – Чехия, Полша и Румъния, която е отложила приемането на еврото за 2029 година.

Папов е на мнение, че сглобката се е страхувала от провеждането на референдум за запазване на българския лев, защото мнозинството българи е против влизането в еврозоната. “Така че нашите протести ще продължат. Очаквайте да затваряме КПП-та, очаквайте да протестираме. Все пак погазването на волята на тези 604 хил. души не е малко“, заяви депутатът, цитиран от БТА, като допълни, че местата на протестите няма да бъдат огласявани предварително.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст