ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК започва подготовка за всякакъв изход от предстоящите избори за президент на САЩ

избори за президент на САЩ

НАТО не може да зависи от настроението на президента на САЩ, заяви първият дипломат на ЕС Жозеп Борел

Европейската комисия (ЕК) днес съобщи, че започва подготовка за всякакъв изход от предстоящите по-късно тази година избори за президент на САЩ. Засега комисията не посочва кой ще участва в тази подготовка, предаде БТА.

Обособяваме структуриран вътрешен процес за готовност за всякакъв изход от предстоящите президентски избори в САЩ, заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с изявления на бившия президент и претендент за нов мандат Доналд Тръмп.

Засега не можем да кажем повече, нито да посочим точно кой ще работи и по какви задачи, допълни говорителят. Той не уточни дали представители на ЕС са във връзка с предизборния щаб на Тръмп.

НАТО не може да зависи от настроението на президента на САЩ, заяви по-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел в отговор на въпрос на журналисти, свързан с изказвания на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Ще бъда саркастичен, в тази кампания (за президентските избори в САЩ) ще чуем и видим много неща, каза Борел. Да бъдем сериозни, НАТО не може да бъде военен съюз “по избор”, нито да зависи от настроението на президента на САЩ, добави той.

Не може един ден да е “да”, в друг ден да бъде “извинете, вие кой бяхте?”. Да бъдем сериозни! НАТО или съществува, или не. Няма да губя време да коментирам всяка глупава идея, която може да се чуе в тази кампания, обобщи Борел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст