ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Младежкото обединение в БСП – София подкрепя общинските съветници от “БСП за България”

Настояваме Националният съвет на партията да не приема необосновани и откровено грешни решения, пишат младите социалисти в официална позиция.
 
Младежкото обединение в БСП – София категорично подкрепя общинските съветници от групата на Местна коалиция “БСП за България”. Това пишат те в официална позиция, приета от Градския съвет на обединението. “Настояваме Националният съвет на партията да не приема необосновани и откровено грешни решения, които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната – БСП – София”, пишат още те.

Младежите от столичната организация на социалистите определят като “принципни и отговорни спрямо гражданите на София” действията на общинските съветници от групата на МК “БСП за България” за подкрепа при избора на временен председател на СОС.

“Смятаме, че последвалата реакция от страна на ИБ на БСП е изненадваща, имайки предвид твърденията на председателя на БСП, че София има нужда от бързи и оперативни решения. Тя предупреждаваше и за реалната опасност София да остане на студено и тъмно, припомнят младежите. Същевременно групата общински съветници от МК “БСП за България”, макар и трета политическа сила в Столичния общински съвет, успя да позиционира БСП като незаобиколим фактор в управлението на Столичната община”, се казва още в позицията на младежите-социалисти.

Според тях, недоумение буди и двойният стандарт в поведението на ИБ на БСП, което не възразява срещу гласуваната подкрепа за други политически формации от редица местни структури на БСП в страната. “В този смисъл смятаме, че отправените обвинения за “сглобка” и предателство са необосновани и подвеждащи”, категорични са младежите от БСП – София. 

“Опасяваме се, че свалянето на политическото доверие от групата ни общински съветници от страна на ИБ на БСП, както и последвалата заявка за налагане на партийни наказания от Националния съвет на партията, са прибързани и погрешни действия. Те ни изправят пред риска за пръв път в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет”, посочват още те.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст