ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков за ветото на президента: Явно е осъзнал колко важна е съдебната реформа в областта на Конституцията

Кирил Петков

Доволен съм, че след първоначалните критики, явно президентът е осъзнал колко важна е съдебната реформа в областта на Конституцията и дори временното отлагане, което беше сложено с този закон, изглежда непоносимо за него. Така Кирил Петков коментира ветото, което Румен Радев наложи върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

„Ще направим втори кръг от консултации и внимателно отново ще прегледаме текстовете, за да видим дали и как трябва да постъпим в този момент. Нямаме автоматична реакция. За нас промените в Конституцията са победа. Затова ще огледаме закона още един път, за да сме сигурни, че не отлагаме част от промените прекалено дълго време“, добави той.

„Позитивното на аргументацията на президента в случая е, че в началото имаше големи критики към промените в Конституцията, а с това вето той подчертава, че тези промени са не само добри, но трябва да влязат в сила веднага, което показва промяна в оценката на нашата работа“, коментира още Петков.

„Имах разговор с премиера Денков. Те, с г-жа Мария Габриел, са влезли в конструктивни дискусии. Ще предадем топката към тях. Те работят добре в отбор. Когато има желание, има начин. Оставяме дискусиите в техните ръце. Надявам се, че ще намерят конструктивно решение. Със силни политически изяви не се напредва, нека го оставим в техни ръце. Ще изпълним обещанието си за 6-и март“, увери той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст