ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регионалният министър очаква тази вечер доклад кой е сменил ЕГН на Мартин Божанов

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков по време на посещението си в Смолян.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков очаква тази вечер да получи доклада от проверката, която трябва да установи кой и защо е сменил Единния граждански номер на убития наскоро Мартин Божанов, по известен като Нотариуса. 

Министър Цеков каза това по време на посещение в Смолян. 

“Това, което аз зная, без да съм получил доклада, че въпросното ЕГН е било променено 1999 или 2000 година. Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН. По данни, с които аз разполагам, такива са над 70 000 в България. Промяната на ЕГН става чрез съдебен акт и по реда охранителните производства за установяване на факти по ГПК. За съжаление този тип искови производства, особено в годините преди присъединяването на България към ЕС, беше използван основно за преодоляване на черни печати в паспортите за хора, които работеха нелегално. Най-вероятно проверката в МРРБ ще установи наличието на подобен съдебен акт. Оттам нататък ще трябва да се види кой е този съд и на базата на какви доказателства е постановил тази промяна”, каза той.

Министър Андрей Цеков проведе работна среща с областния управител Захари Сираков, кметове на общини от областта и народни представители. Бяха обсъдени общинските проекти в Приложение №3 на Закона за бюджета и обектите в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за област Смолян за 2024 г. По думите му регионалните срещи са изключително полезни, за да си сверят часовниците всички.

Той посочи, че основен и стратегически приоритет и голяма болка за откъснатостта на Смолянска област от останалата част на България.

Приоритет на регионалното министерство са и предпроектни проучвания за така наречената Южна хоризонтала, което ще даде възможност на Смолян да има нормална свързаност със западните и източните си съседи като области.По думите на регионалния министър Андрей Цеков от проектите за ново строителство най-значим е обходния път на Чепеларе. 

„През тази година ще възложим обществената поръчка за инженеринг, проектиране и строителство на около 4 км обход в сложна географска зона със стойност над 40 млн. лв”, посочи Цеков. 

Той изрази надежда, че през следващата година ще бъде изготвен проекта, ще получи разрешение за строеж и ще можем да се работи по него. Министър Цеков, каза, че ще се работи и по допълнение на рехабилитацията на пътя Средногорци – Рудозем с изграждането на тунел, за да се избегне т. нар. червен завой – точка с концентрация на ПТП. Предстои през тази година да бъде завършен обходният път на Рудозем – има избран изпълнител, предстои подписването на договора, приключили са процедурите по обжалване. Предстои сключването на договора за основен ремонт на пътя Рудозем – Смолян, където също са приключили процедурите по обжалване. 

В рамките на годината би трябвало да има разрешение за строеж. Очакванията са към края на есенния сезон да започнат подготвителни работи за строителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст