ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Акциите на Arm почти удвоиха цената си след данните за печалбата

зала на фондова борса акции пари цена Акциите на Arm

Акциите на британския производител на микрочипове Arm Holdings се покачват от почти седмица на фона на положителните финансови отчети, публикувани миналата сряда. Ако при затварянето на търговията в сряда, 7 февруари, книжата на компанията струваха по 77 долара, то в края на днешната търговска сесия на Nasdaq те достигнаха 148.97 долара. Така ръстът в цената на тези акции възлиза на 93.5 процента.

Според резултатите от третото тримесечие на финансовата 2024 г. (приключило на 31 декември 2023 г.) Arm получи рекорден приход от 824 млн. долара. Този резултат беше значително по-добър от прогнозите на анализаторите, които очакваха компанията да има парични постъпления в размер на от 761 млн. долара. Нетната печалба за тримесечието е 87 млн. долара, или по 0.29 на акция спрямо прогнозата от 0.25 долара.

Освен това от Arm заявиха, че очаква печалба на акция за четвъртото фискално тримесечие от по 0.28 до 0.32 долара при продажби в размер от 850 милиона до 900 милиона долара.

Анализаторите очакваха печалба от по 0.21 долара на акция при продажби от 780 милиона долара.

Благодарение на толкова бързия ръст на

цените на акциите на Arm,

книжата на Softbank Group, която притежава 90% от капитала на британския производител на чипове, също поскъпват. Акциите на японския холдинг са поскъпнали с 28.3 процента за същия период.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст