ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Американската корпорация за международно развитие се оглежда за енергийни проекти у нас

Асен Василев и Скот Нейтън, изпълнителен директор на Американската корпорация за международно развитие енергетика

Финансовият министър Асен Василев е обсъдил със Скот Нейтън, изпълнителен директор на Американската корпорация за международно развитие (International Development Finance Corporation (U.S.DFC) възможностите за инвестиции в енергийни проекти в България, както и проектът за транспортна и енергийна свързаност Север-Юг между Гърция, България и Румъния. Двамата са се срещнали във Вашингтон.

В България Американската корпорация за международно развитие участва в проекта за разширяване на газовото хранилище в Чирен.

На срещата е станало въпрос за потенциалното включване на американската  организация в проекти, които са свързани с развитието на възобновяеми източници на енергия – ветропаркове, соларна и геотермална енергия, както и инвестиции в съхранението им. Василев и Нейтън са обсъдили и развиването на ядрения потенциал на страната ни в АЕЦ „Козлодуй“.

Министър Василев участва в Петата конференция за Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие (5th Southeast Europe & East Med conference), организирана от Делфийския икономически форум, в американската столица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст