ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Терзиев е категоричен, че не трябва да има нови местни избори

нови местни избори

Кметът на София Васил Терзиев е на мнение, че не трябва да има нови местни избори. Той направи коментар в ефира на Нова телевизия по повод оспорените резултати от кандидата за кмет на столицата, излъчен от БСП Ваня Григорова, която след балотажа остана втора.

Не мога да иззема работата на магистратите. Ще се съобразим с решението им. Но въпреки всичко се вижда ясно, че ако има някой ощетен, то това съм аз. Тъй като моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е нито в моя, нито във фокуса на екипа ми. Ние се борим с ежедневните проблеми на София”, добави той.

Терзиев коментира и избора на временен председател на Столичния общински съвет. “Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е генерал без армия“, каза столичният кмет.

Според него едно от нещата, които са важни и върху които партията му няма да има контрол при текущото разпределение на комисиите в СОС, е какво ще се случи с общинските дружества.

По повод критиките на ГЕРБ за управлението на София, Терзиев заяви: “Със 70% повече се чистят тротоари, отколкото когато и да било по времето на Йорданка Фандъкова. Започнаха да намаляват боклуците, да се променя графикът за почистване, да стиковаме по-добре нещата”. Освен това той допълни, че активно се работи с дружествата за промяна на ключови процеси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст