ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Двама еврокомисари идват на посещение в България

Дидие Рейндерс

Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс ще бъде на двудневно работно посещение в България, съобщиха от пресцентъра на Представителството в ЕК в България. 

В програмата му са включени срещи с министър-председателя акад. Николай Денков, със заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на правосъдието Атанас Славов, с министъра на финансите Асен Василев, с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Сред темите на разговорите ще бъдат върховенството на закона и специфичните препоръки към България в доклада относно върховенството на закона за 2023 г., плана на България за възстановяване и устойчивост, подкрепата за Украйна, правата на потребителите, условията в цифровата среда, както и директивите за пакетните туристически пътувания и потребителските спорове.  

На 15 февруари (четвъртък) от 10:40 часа в Министерския съвет комисар Рейндерс и министър-председателят Денков ще дадат съвместен брифинг за медиите. Събитието може да се проследи и по сателитния канал EbS+.

От 16:00 часа в сградата на Дома на Европа в столицата комисар Рейндерс ще открие заедно с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов диалог със заинтересовани страни и граждани по теми, свързани с новата програма на ЕС за потребителите. 

На 16 февруари (петък) Дидие Рейндерс ще се срещне с министъра на правосъдието Атанас Славов, с когото ще обсъдят конституционните промени и реформите в съдебната система, както и с председателя на Конституционния съд Павлина Панова. Той ще проведе също дискусия със студенти в Софийския университет.

На 15 февруари (четвъртък) на кратко посещение в София ще бъде и комисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя ще участва в дискусия за насърчаване на разнообразието и равенството между половете, организирана от сдружение „Дамски форум“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст